WhatsApp će raditi na novim Huawei telefonima

Kao što nam je već poznato, velike američke kompanije poput Google-a i Facebook-a su odlučile da poštuju „ban“ Huaweija prema zahtevima američke vlade i predsednika Trumpa, što znači da njegovi novi telefoni neće dolaziti sa njihovim predinstaliranim aplikacijama.

Huawei je odlučio pojasniti korisnicima svojih postojećih telefona, kao i onih koji trebaju izaći u sledećim mesecima da se neće uopšte morati lišiti američkih aplikacija, jer će se one moći uredno preuzimati, instalirati i koristiti kao i do sada. Drugim rečima, to što novi Huawei telefoni neće imati unapred instalirane aplikacije Google-a i Facebook-a, to ne znači da se nećete moći skidati i instalirati kao što ste to činili i na drugim uređajima bez predinstaliranih aplikacijaa.

Huawei takođe radi i na sopstvenom app storeu koji će zameniti Google Play prodavnicu i verovatno će imati ulogu da omogućava korisnicima preuzimanje i instaliranje aplikacija poput Facebook-a, WhatsApp-a i Instagram-a na svim novim uređajima.

Pored toga, Huawei je rekao da njegov sopstveni operativni sistem izlazi ove godine u Kini, dok će sledeće godine biti dostupan globalno.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/Dzmitrock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.