Google priprema novu društvenu mrežu pod nazivom Shoelace

Kompanija Google radi na novoj društvenoj mreži, aplikaciji Shoelace čiji je cilj organizovanje lokalnih događaja i aktivnosti.

Aplikacija se koristi tako što korisnik unese svoje interese te omogući preporučivanje niza lokalnih aktivnosti koje se nazivaju Loops. Korisnik može da organizuje sopstvene događaje, a tu je i mapa za pregled lokacija i opcija potvrde dolaska na Loopse drugih ljudi.

Shoelace aplikacija stiže nekoliko meseci nakon što je Google ugasio svoju društvenu mrežu Google+, do sada najozbiljniji pokušaj izgradnje društvene medijske platforme. Međutim, Shoelace nije zamišljen kao rival Facebook-u, nego ima mnogo manje ambicije i „nišani“ Facebook-ovu funkciju Events.

Nova aplikacija je slična Schemeru, još jednoj eksperimentalnoj aplikaciji za organizovanje događaja koju je Google pokrenuo 2011. godine. I ova aplikacija je ugašena nakon samo tri godine.

Trenutno je Shoelace u fazi testiranja na pozivnicu, ali je moguće ispuniti formular kako bi se dobio pristup. Naravno, potreban je Google nalog za prijavu.

Za sada je aplikacija dostupna na područiju New Yorka, ali će se uskoro proširiti SAD-om.

 

Izvor: itvesti
Foto: bigstock/makarovada

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.