Nova nadogradnja će omogućiti korišćenje istog WhatsApp naloga na više uređaja

Da Facebook priprema velike promene u vezi sa aplikacijama za razmenu poruka, poznato je već duže. Ali čini se kako bismo uskoro mogli videti i prve konkretne promene.

Prema informacijama koje su procurele u javnost, prva aplikacija koja će doživeti velike promene (a koje bi se mogle svideti korisnicima) jeste WhatsApp.

Tako bi nova verzija WhatsApp-a mogla korisnicima da ponudi korišćenje istog naloga na različitim uređajima. To bi WhatsApp pretvorilo iz mobilne u pravu aplikaciju za korišćenje na više platformi.

U prevodu, to bi značilo da je moguće koristiti WhatsApp sa istim nalogom na iPad-u, iPhone-u, računaru i Android uređajima.

WhatsApp aplikacija za računara, koju su korisnici do sada morali da autorizuju svojim pametnim telefonom, postala bi samostalna aplikacija, što znači da više ne bi bilo potrebno povezivati WhatsApp nalog i broj telefona.

Takođe, nova verzija WhatsApp-a trebala bi da poboljša privatnost i ojača enkripciju između pošiljaoca i primaoca poruka.

Jedina mana nove verzije? Ne znamo kad će biti dostupna korisnicima. Ali s obzirom na Facebook-ove najave i plan za ujedinjavanje platformi za dopisivanje, to bi moglo da bude u sledećih nekoliko nedelja.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/Dzmitrock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.