Renderi potvrdili konačni oblik ovogodišnjih iPhone-a

Bliži se septembar, mesec kada Apple tradicionalno predstavlja nove iPhone. Nekada se znalo da će naredna generacija jedne godine biti samo inkrementalna nadogradnja u „S“ model, a da će godinu nakon toga uslediti lansiranje telefona sa novom brojčanom oznakom i sasvim novoga dizajna. Međutim, tome u poslednje vreme nije tako, pa je Apple od iPhone-a 6 do 8 zadržao gotovo identičan spoljni izgled. Slično sada, čini se, ponavlja i sa „X“ generacijom.

Ostvare li se predviđanja svih relevantnih analitičara i leakera, nakon modela X i XS, ove godine bi se trebali pojaviti modeli XI (ili 11), koji će izvana ponovno izgledati gotovo jednako kao prethodnici. Imaće tek „ružnu grbu“ odnosno udvostručeno izbočenje sa spoljne strane unutar kojeg će se smestiti ne dve, nego tri kamere, odnosno dve umesto jedne kod XR modela.

To potvrđuje i Slashleaks, koji donosi 3D rendere sva tri ove godine očekivana modela – naslednika iPhone-a XS, XS Max i XR. Nazvali su ih XI, XI Max i XIR. Na renderima se ne vidi, ali manja promena bi mogla zahvatiti zadnje staklo, koje bi na novim modelima trebalo da bude mutno i nešto grublje na dodir.

Detaljnim pregledavanjem rendera, osim izbočenja za dodatne kamere, vidljiva je i ranije najavljena promena na boku uređaja. Prekidač za stavljanje uređaja u bešumni način rada imaće novi dizajn, kao na slici dolje, i to će biti zadnja promena na kućištu nove generacije iPhone-a.

Kad je reč o promenama specifikacija, i dalje se očekuje brži procesor, nešto brža WiFi (6) veza, dok podrške za 5G neće biti.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-Leszek Kobusinski

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.