Twitter na desktopu dobija potpuno novi izgled

Twitter će uskoro na ekranima desktop računara izgledati nešto drugačije, sličnije onome kako već neko vreme izgleda na ekranima mobilnih uređaja. Potpuni redizajn korisničkog interfejsa, ubrzanje rada, lakša navigacija, personalizacija, bolji dark mode, te uopšteno moderniji izgled krasiće novu verziju koja bi se u narednim danima trebala pojaviti kod svih korisnika.

Iz Twitter-a kažu kako je redizajn motivisan željom da se ispune zahtevi samih korisnika. Na desktop verziji ove društvene mreže tako će biti moguće dodavati „bookmarke“, biće tu „Explore“ kartica za otkrivanje novog sadržaja, još tamniji dark mode kao na telefonima, nešto naprednije funkcije privatnih poruka, brže i lakše „skakanje“ među profilima, i ponešto dodatnih sitnica na koje će se trebati naviknuti.

Osim samog izgleda, Twitter na desktopu doživeo je i promene „ispod haube“. Redizajn je nastajao godinama, a inženjerske promene krenule su od temelja i programski je kod napisan gotovo od nule. Ujedinjena je arhitektura mobilnih i desktop verzija, koja je sada responzivna a kod je „lakši“ i samim time brži, te jedinstven za sve korisnike bez obzira odakle Twitter-u pristupaju.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.