DxOMark: Note 10 trenutno ima najbolju kameru

Samsung je pre nedelju dana predstavio Note 10 seriju telefona, a njihova najnovija zvezda sada je dobila i prva velika priznanja. DxOMark je u svom testiranju Samsung-ovu Note 10+ telefonu u 5G verziji dao najveći broj bodova do sada – čak 113, čime je i svrgnuo Huawei-jev P30 Pro sa vrha. Huawei-jev telefon ima 112 bodova, isto kao i Galaxy S10 u 5G verziji.

Pogleda li se detaljnije, stvari su nešto komplikovanije. Samsung-ov telefon zaostaje za jedan bod (118-119) u odnosu na Huawei kod fotografije. Prednost je ostvario većom razlikom kod snimanja videa gde je dobio 101 bod, a Huawei je stao na 97 bodova. Istovremeno, i njihova prednja kamera zasela je na vrh sa 99 bodova.

Pitanje je koliko će se Note 10 zadržati na ovoj poziciji jer bi nam septembar trebao da donese poplavu novih telefona, a jedan od najjačih aduta imaće Huaewi sa Mate 30 serijom. Dosadašnje glasine sugeriraju da bi Mate 30 Pro trebao dobiti dva 40 mpx senzora, a jedan bi trebao da bude širokougaoni što bi trebalo da donese veći kvalitet videa.

Fotografija i mogućnosti kamere glavne su teme o kojima gotovo svi proizvođači pričaju na predstavljanju uređaja, a ovakvi testovi bi trebali da budu dodatni pečat snazi pojedinog uređaja. Naravno, te testove treba uzimati i sa dozom rezerve kod njihovog kvantifikovanja pojedinih aspekata fotografije.

Uz DxOMark, Samsung je dobio i priznanje DisplayMate-a za kvalitet njihovog AMOLED ekrana, na kojem su ove godine stavili dodatni naglasak u tačnosti prikaza boja.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/Nessluop

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.