Facebook će “preimenovati“ WhatsApp i Instagram

Facebook, koji se poslednjih meseci ne može baš pohvaliti reputacijom kompanije koja pazi na privatnost svojih korisnika, iz nekog je razloga odlučio svoj brand „nalepiti“ na druge platforme kojima upravljaju. WhatsApp i Instagram, za slučaj da neko nije svestan u čijem se vlasništvu nalaze, uskoro će na trgovinama aplikacija biti preimenovani u „WhatsApp from Facebook“ i „Instagram from Facebook“.

Ovaj korak je u skladu sa ranije najavljenom dugoročnom strategijom spajanja sve tri platforme u jednu, barem kada je reč o mogućnostima komunikacije. Kroz narednih godinu ili nešto više dana bi trebalo da postane svejedno koristite li neku ili sve tri aplikacije – te koje od njih koriste vaši prijatelji – razmenjivati poruke i pozive ćete moći nezavisno od toga, s jedne na drugu aplikaciju.

Informaciju u preimenovanju WhatsApp-a i Instagram-a dobio je portal The Information, a ona je došla direktno od zaposlenih koji su o promeni nedavno obavešteni.

Putem portparola iz kompanije su šturo potvrdili kako im je cilj „pojasniti koji proizvodi i usluge su deo Facebook-a“. Osim na prodavnicama odakle se aplikacije preuzimaju, nova imena biće vidljiva i unutar samih aplikacija.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/Dzmitrock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.