Huawei Mate 30 Pro će navodno biti predstavljen 19. septembra

Iz Rusije tačnije od internet stranice Hi-tech.mail stižu informacije kako bi Huawei svoju novu liniju Mate 30 pametnih telefona mogao da predstavi nešto ranije nego što se očekivalo.

Umesto u oktobru Mate 30 i Mate 30 Pro navodno će biti predstavljeni 19. septembra i sadržaće novi kompanijin HiSilicon Kirin 990 čip. Izvor za ovu informaciju je voditelj Huawei-jevog Consumer Business Software odeljenja za razvoj softvera, Wang Chenglu.

Što se tiče Kirin 990 čipa osim što se radi o nasledniku Kirin 980 čipa sa boljim performansama, isto tako je reč o čipu koji će imati podršku za nove 5G mreže. Ipak Mate 30 Pro će biti dostupan u više verzija s time da će verzija sa podrškom za 5G mreže biti dostupna nakon klasične 4G verzije i to negde krajem ove godine.

Sam Kirin 990 čip će za Huawei proizvesti kompanija TSMC u 7nm EUV (7nm+) proizvodnom procesu koji donosi veću energetsku efikasnost i 20% više performanse u odnosu na dosadašnji klasični 7-nanometarski proizvodni proces.

Što se tiče ostalih funkcija spominje se 6,7-inčni AMOLED ekran kompanije BOE sa osvežavanjem ekrana od 90 Hz, senzor otisaka prstiju ispod tog ekrana, baterija od 4500 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 55 W, do 12 GB RAM-a, do 1 TB interne UFS 3.0 memorije te Android Q operativni sistem u kombinaciji sa novim EMUI 10 interfejsom.

Fotografska komponenta bazirala bi se na trostrukoj zadnjoj kameri koja se sastoji od glavnog 40-megapikselnog te sekundarnog 40-megapikselnog senzora, kao i 8-megapikselne ToF kamere. Sa prednje strane nalazi 32-megapikselna selfie kamera.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-oleschwander

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.