I iPad Pro će ove godine dobiti trostruku kameru?

Obično pouzdani japanski blog Mac Otakara objavio je informaciju koja dolazi, kao i inače, iz redova nekog od Apple-ovih kineskih dobavljača. Ovoga se puta šuška o tome da bi ove jeseni, možda istovremeno sa novim iPhone-ima, Apple trebao predstaviti i poboljšanu verziju svojeg najskupljeg i najnaprednijeg tableta, iPad-a Pro.

Mac Otakara prenosi da bi i nadogradnja iPad-a Pro mogla spolja da izgleda kao i nadogradnja iPhone-a na verziju 11 (ili XI) – tj. da bi se na zadnjoj strani iPad-a mogla naći velika kvadratna izbočina sa tri kamere. Prema istim izvorima, ovaj bi novi iPad Pro u prodaju mogao da stigne tokom oktobra.

Ako će se slediti princip sa iPhone-a, tada će iPad dobiti, uz „običnu“ kameru, jednu dodatnu sa telefoto i drugu sa širokougaonim sočivom.

Uz tri kamere na Pro verziji, iPad bi u svojoj najjeftinijoj, 10,2-inčnoj verziji mogao dobiti dvostruku kameru sa kućištem sličnim kao na iPhone-u XS. Ekran od 10,2 inča trebao bi da zameni 9,7-inčni kod najjeftinijeg modela iPad-a, o čemu se nagađa već nekoliko meseci.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.