Umetnost vožnje po kiši: Emotivna priča o prijateljstvu

Neverovatna drama „Umetnost vožnje po kiši“ ispričana iz ugla filozofski nastrojenog psa Enca koji je, iz prepunog legla štenadi izabran, da baš on bude nerazdvojni prijatelj zaluđenom vozaču trkačkih kola biće premijerno prikazan 28. avgusta u bioskopuCineplexx UŠĆE Shopping Centar, a karte se već mogu naći u prodaji.

Od narednog dana, 29. avgusta ova poučna priča Studia 20th Century Fox-a, koja podstiče na razmišljanje sve, pa i one koji nemaju bliskoti sa „najboljim čovekovim prijateljem“ – naći će se na repertoaru svih bioskopa širom Srbije.

Zasnovan na izuzetnom romanu Garta Stajna, koji je proveo tri i po godine na listi bestselera i koji je preveden na 38 jezika, film „Umetnost vožnje po kiši“ u centar radnje stavlja svakodnevno posmatranje i obožavanje porodice Svift od strane njihovog psa.

Slušajući reči svog vlasnika Denija Svifta (Majlo Ventimilja) – vozača Formule 1 u usponu, pas Enco nazvan po čuvenom vozaču Encu Ferariju, stiče duboki uvid u ljudski život i shvata da se tehnike, potrebne na trkačkoj stazi takođe mogu uspešno koristiti i u svakodnevnom životu.

Osim o odnosu psa i čoveka film se osvrće na odnose u porodici. U ulozi Denijeve žene našla se poznata glumica Amanda Sajfred koja o svom liku supruge i majke kaže: “Iv i ja smo prilično slične: razigrane, otvorene i hrabre, iako mislim da je ona mnogo više neustrašivija od mene. Volim to u vezi nje.“
Sajfred je pravi obožavatelj pasa „Njihova velike oči,  nevinost, njihova razigranost i radoznalost. Oni samo žele da vas vole i žive u sadašnjosti. Svi bismo mogli da naučimo  nešto iz toga – to je ogroman izazov za nas, da živimo u sadašnjosti. Obožavam da budem u njihovoj blizini. Drugi razlog što je ovaj film bio tako savršen za mene je – obećan mi je pas u svakoj sceni! 

Glas psu Encu pozajmljuje čuveni glumac Kevin Kostner. a samo u ulozi producenta ovaj put našao se glumac Patrik Dempsi („Uvod u anatomiju“) ujedno i profesionalni vozač trkačkih automobila.

Izvor: TOPFM-MCF
Foto:Bigstock-kathclick

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.