YouTube Premium omogućiće skidanje videa u Full HD-u

Ako se odlučite na plaćanje pretplate za servis YouTube Premium, u iznosu od 749 dinara mesečno, zauzvrat ćete dobiti pristup originalnim sadržajima, muzičkom katalogu YouTube Music usluge bez reklama, mogućnost slušanja glazbe u pozadini, ali i mogućnost preuzimanja (downloada) video zapisa sa YouTube-a. Ova poslednja opcija do sada je uključivala skidanje videa u rezolucijama do najviše 720p, a u nekim slabije razvijenim zemljama čak je i besplatna.

Međutim, uz širenje dostupnosti Premium usluge na više tržišta, među njima nedavno i ono naše, YouTube je odlučio svojim vernim pretplatnicima dati i još jednu privilegiju. Svi oni koji će plaćati navedenu pretplatu uskoro bi trebali da imaju mogućnost da preuzimaju željene video zapise sa YouTube-a na svoje mobilne uređaje u Full HD kvalitetu, tj. u rezoluciji 1080p.

Ovu novu mogućnost YouTube za sada testira u ograničenom opsegu, a primetili su je korisnici Indije i nekih drugih zemalja unutar svojih iOS i Android aplikacija. U ovom trenutku nije poznato kada će mogućnost downloada Full HD videa biti dostupna širom sveta i svim korisnicima, ali je za očekivati da se to dogodi uskoro.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/PixieMe

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.