Xiaomi Mi Mix Alpha službeno – ekran oko celog uređaja

Xiaomi svake jeseni lansira novi Mi Mix model na kojem ujedno predstavlja i najnovija dostignuća u dizajnu, ali ove godine nas je zaista iznenadio. Umesto očekivanog Mi Mix-a 4, službeno je predstavljen Xiaomi Mi Mix Alpha, uređaj poseban u svakom pogledu.

Već iz teasera se moglo razaznati da će pokrivenost ukupne prednje površine ekranom biti iznad 100%, ali Xiaomi je ovoga puta otišao korak dalje i skoro ceo uređaj „umotao“ u ekran. Ukoliko u jednačinu uključimo samo prednju stranu, njena pokrivenost ekranom je 180%. Naravno, ovakav rezultat je moguć zahvaljujući činjenici što se ekran nalazi i na ivicama, i na poleđini. Preostalih 20% otpada na fiksni deo na kojem se nalaze kamere.

Ovaj model dolazi sa in-screen čitačem otisaka prstiju, a nema spoljnog zvučnika. Zamenjuje ga ekran koji proizvodi zvuk, koristeći se odavno već poznatim piezoelektričnim efektom. Slično kao na prvom Mi Mixu i Huawei-ju P30 Pro.

Koja i kakva će tačno biti uloga ovog i ovakvog ekrana, ostaje za videti, ali za sada znamo da će na njegovim rubnim delovima biti prikazivana obaveštenja, a verovatno i statusne trake. Takođe, zadnji deo će sadržavati AI algoritme za prepoznavanje ključnih scenarija, ali i za okidanje nikad boljih selfija.

Naime, uređaj poseduje kameru sa ogromnim 1/1.33“ senzorom sa Tetracell, odnosno poznatom Pixel Binning tehnologijom, koja će praviti 27 MP fotografije, a sama fizička veličina senzora će osigurati još bolje uslove u lošijim svetlosnim uslovima. Ispod glavne, nalazi se i 20 MP ultra-širokougaona kamera, dok je treća 12 MP telefoto kamera.

Naravno, Xiaomi Mi Mix Aplpha pokretan je Snapdragon-om 855+, a donosi i 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije. Baterija ima kapacitet od 4050 mAh, uz podršku za 40W brzo punjenje.

E sad, najzanimljiviji deo ove priče je cena od, ni manje ni više nego 20.000 juana, odnosno oko 2,555 EUR. Dakle, ovaj uređaj je za trećinu skuplji od Samsung-ovog Galaxy Folda ili Huawei-ja Mate X, ali za razliku od njih, ne možete ga „rasklopiti“.

U prodaju stiže krajem godine. U Xiaomi-ju ističu da je uređaj, odnosno ekran zaštićen safirnim slojem koji osigurava dodatnu čvrstoću, no svakako će biti zanimljivo videti kako će izgledati nakon prvog pada.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-Iryna Imago

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.