Huawei razvio 5G mrežu bolju od optike

Huawei je predstavio svoju inovaciju 5G tehnologije, AirFlash 5G Microwave, koja dodatno snižava troškove postavljanja mreže u područijima koja su teže dostupna, osigurava stabilnost, visoku propusnost, i to sve sa latencijom, kako kažu, manjom od optičkih vlakana.

Reč je o tehnologiji koja je u mogućnosti da pruži 5G vezu visoke propusnosti u svim opsezima i u širokom rasponu industrijskih i urbanih scenarija, uključujući sisteme javne bezbednosti, energetski sistem, transport, medije i univerzitetske kampuse.

AirFlash 5G Microwave Enterprise Solution je najnaprednija opcija za postizanje bežičnih veza velikog kapaciteta na područijima gde su druga žična povezivanja skupa, nepostojeća ili ih je teško održavati.

Ovo rešenje uvodi inovativnu dvopojasnu tehnologiju i koristi E-opseg mmWave. Zbog toga deluje u punim opsezima i podržava ultra brzinu, automatizaciju i blokatore smetnji. Maksimalna propusnost je 20 Gbit/s dok su troškovi izgradnje znatno niži od konvencionalnih konektora, poručuju iz Huawei-ja.

Nova tehnologija ima minimalno kašnjenje sa jednim skokom od 50 µs. Takođe podržava i napredni sistem šifrovanja AES256, kako bi se osigurala sigurnost prenosa podataka. U pogledu standarda pouzdanosti, zadovoljava zahteve za zaštitu od prenapona 10 kV, kao i IP67 standard, zbog čega radi stabilno u izuzetno teškim uslovima. Telekom operateri i industrijski klijenti širom sveta već su instalirali ovu tehnologiju koja će igrati važnu ulogu u promociji inteligentnih aplikacija u različitim industrijama, zaključuje se u sopštenju Huawei-ja.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-oleschwander

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.