Unicode objavio listu najpopularnijih emodžija

Emoji su postali svakodnevni deo komunikacije, što kod nekih izazova oduševljenje a kod drugih pak zgražanje. U emojijima je već napisana i Biblija, njihovo ubacivanje u razgovor može dovesti do većih šansi u ljubavi i polnim odnosima, ali do sada nismo znali tačno koje emotikone ljudi najčešće koriste. Prvi put je sada konzorcijum Unicode, organizacija odgovorna za klasifikaciju i standardiziranje emojija, objavila top listu najkorišćenijih sličica.

Svoje podatke dobili su iz više izvora te su prema njima rangirali emojije po frekvenciji upotrebe – oni koji se najčešće ubacuju u razgovor smešteni su u kategoriju 0, slede ih oni sa otprilike upola manjom frekvencijom pojavljivanja u kategoriji 1, sa četvrtinom u kategoriji 2, i tako dalje.

Apsolutni pobednik sa oko 9,9% udela u svim poslatim emojijima jeste „lice koje plače od smeha“: ?.

Sledi ga znak srca sa 6,6%: ❤️. Iza njih smestili su se dva srodna emotikona: lice sa srcima u očima i lice koje se valja od smeha: ? ?. Tek na petom mestu našao se obični „smiley“: ?. Od petog do desetog mesta nalaze se sledeći znakovi: ? ? ? ?.

Iz Unicode-a napominju da su unutar istog znaka grupisane sve njegove rodne i rasne varijante. U analizi je primetno i da su noviji emotikoni, nedavno uvršteni u Unicode standard, pri dnu liste jer im treba vremena da se probiju u upotrebu.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- rvlsoft

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.