Le Man ’66: Slavna 24 sata od danas u bioskopima

Akciona avantura „Le Man ’66: Slavna 24 sata“ od danas 14. novembra je na bioskopskim repertoarima širom Srbije, a za sve one koje žele da zavire u ovu filmsku priču 20th Century Fox izdvojio je insert iz filma s kratkim intervjuom holivudskog dvojca Metom Dejmonom i Krisijanom Bejlom.

Renomirani glumci, holivudske zvezde preneli su na veliko platno priču o neverovatnom paru pasioniranih vozača trkačkih kola koji su uspeli da naprave sasvim nov automobil koji će pokušati da “stane na crtu” nepobedivom Ferarijevom timu. Kerol Šelbi (Matt Damon) profesionalni vozač i preduzetnik koji je 1959. bio na svetskom vrhu nakon što je pobedio na najtežoj automobilskoj trci izdržljivosti, poznatoj kao 24 sata Le Man, zbog zdravstvenih problema morao je da napusti svoju najveću strast. Da li će Šelbi ipak pristati na tako nešto?

Beskrajno snalažljiv Šelbi, radeći sa timom inžinjera i mehaničara u velikom magacinu u Veneciji zbližava se sa Kenom Majlsom (Christian Bale), šampionom manjih automobilskih trka, ali profesionalacem veoma nezgodne naravi koji, iako nevoljan za kompromise pristaje te davne ’66 da učestvuje na čuvenoj trkačkoj stazi u Francuskoj.

Reditelj filma Džejms Mangold, poznat i po filmovima “Hod po ivici” i “Logan” kaže da je veliki izazov tokom pripremanja snimanja filma bio vizuelno zamisliti i rekonstruisati ponovnu trku i stazu iz 1966. koja se iz godine u godinu menjala:

“Kako trenutna staza u Le Manu ne liči na onu kakva je bila 1966. sve je moralo ponovo da se rekonstruiše i pravi. Za ovakvu trku u trajanju od 24 sata, tim je trebalo da pronađe mesto koje će ličiti na region u Francuskoj. Potraga ih je na kraju dovela do ruralnih delova Džordžije.“

Osim dobitnika nagrade Oskar Meta Dejmona i Kristijana Bejla u ostalim ulogama našli su se i glumci Rej Mekinon, Džon Berntal, glumica Katrina Balf i drugi.

 

Izvor: TOPFM-MCF
Foto: Bigstock-Denis Makarenko

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.