Želite da koristite Facebook Messenger bez Facebook-a? Više nije moguće.

Facebook u svom vlasništvu ima nekoliko platformi za dopisivanje. Facebook Messenger dugo je bio deo Facebook-a i za njegovo korišćenje bio je potreban Facebook profil. Onda je Facebook razdvojio aplikaciju društvene mreže od aplikacije za dopisivanje i omogućio korisnicima da koriste Facebook Messenger bez otvaranja profila na Facebook-u.

Mnogi su iskoristili tu mogućnost i ostali u kontaktu sa prijateljima i porodicom na Facebook Messenger-u, ali nisu koristili Facebook. Tome je sada došao kraj.

Novi korisnici koji žele da koriste Facebook Messenger neće mu moći pristupiti bez Facebook profila. Do sada je bilo dovoljno, kao i kod WhatsAppa, registrovati broj mobilnog telefona, ali Facebook je tiho uklonio tu mogućnost.

Službeno su istaknuli kako velika većina korisnika Messenger koristi u kombinaciji sa Facebook profilom pa su im želeli olakšati korišćenje.

Za sve one koji su se registrovali na Facebook Messenger samo sa telefonskim brojem i nemaju profil na Facebook-u, ništa se neće promeniti. Ova promena se odnosi samo i isključivo na nove korisnike.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-alexey_boldin

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.