Film o influenserima od danas u bioskopima

Dugometražni igrani film hrvatskog reditelja Ljube Zdjelarevića IDEŠ?IDEM! , zabavna komedija koja prvi puta okuplja najpoznatije i najuticajnije Youtube zvezde i vodeće influensere regiona, predvođene Bogdanom Ilićem (aka. Baka prase) u bioskope stiže danas, 27. februara u distribuciji 2i Filma.

Reč je o projektu koji prvi put u igranoj formi predstavlja mlade virtualne zvezde uz koje odrastaju nove generacije: Bogdana Ilića – “Baku Prase”, Nenada Krstića – Tonyja TCTN, Veroniku Rosandić,Kaju Kočevar – “Kaya Solo”, Vida Juračića, Frana Lauša, Niku Ilčić, Amela Družanovića – Mecu Cazina, i mnoge druge.

Kao profesionalna podrška i jedini profesionalni glumac u filmu nastupa Zijad Gračić.

Riječ je o eksperimentalnom projektu, koji je rađen iz jedne potpuno nove perspektive: Kako filmovi u Hrvatskoj u proteklih par godina nisu ostvarili neki zapaženi kino uspjeh, mi smo počeli istraživati koje bi teme i filmovi mogli ostvariti neki kino potencijal i naletjeli na YouTubere. To je jedan sasvim novi, drugačiji svijet, YouTuberi su ekstrovertirani, a publika postoji. Odlučili smo saznati postoji li tu nešto što možemo uobličiti, tu ideju da YouTubere prebacimo na kino platno, pojašnjava reditelj Ljubo Zdjelarević

Ideja je bila da projekt bude regionalan, pa su glumce određivali po zemljama, otkuda dolaze i po sadržaju koji stvaraju. Tražili smo YouTubere koji mogu komunicirati s većim brojem ljudi te za koje smo ocijenili na temelju njihovog video sadržaja da mogu glumački najbolje funkcionirati u svojoj izvedbi, dodaje Zdjelarević.

Film je nastao u produkciji Kinoteke i distribuciji 2i Filma, a donosi izuzetno zabavno filmsko proputovanje od Zagreba do Istanbula. Iako sniman po scenariju Nikoline Bogdanović i funkcioniše kao fikcija, zadatak mladih YouTubera bio je da zapravo u zadanim situacijama glume sami sebe. Ovaj film je prilika za sve mlađe generacije, da iz nove perspektive upoznaju ove mlade ljude koji su zaposeli virtualni prostor i vešto iskoristili datost digitalnog doba kako bi od svog imena izgradili – brend.

Izvor: TOPFM/2iFILM PR
Foto: Bigstock-maxxyustas

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.