LG ugradio 48 MP kamere u jeftine telefone iz K serije

LG je u svoju liniju „low budget“ K-series telefona dodao 3 nova modela, koji su dobili setup sa 4 zadnje kamere, odnosno glavnu kameru visoke rezolucije, širokougaonu kameru, dubinski senzor i makro objektiv.

LG K61 je prvi LG-ev pametni telefon sa glavnom kamerom sa senzorom od 48 MP, jer većina njegovih flagshipova poput LG G8 ThinQ koristi 12-megapikselne senzore, dok K51S ima senzor od 32 MP.

K61 dolazi sa 6,5-inčnim FHD+ ekranom, LG K51S sa 6,5-inčnim HD+ ekranom, a kod oba je prednja kamera u rupi u gornjem levom uglu ekrana.

Oba uređaja pokreće 2,3 GHz octa-core procesor. K61 dolazi sa 4 GB RAM-a i 64 ili 128 GB pohrane, dok K51S ima 3 GB RAM-a i 64 GB pohrane.

Treći novi K model je K41S koji dolazi sa 6,5-inčnim HD+ ekranom, 13 MP zadnjom i 8 MP prednjom kamerom, 3 GB RAM-a i 32 GB za skladištenje.

LG u svom saopštenju nije naveo kakve će biti cene novih telefona, ali obzirom da su prethodni modeli iz K serije koštali između 60 i 130 dolara, za očekivati je da će i novi imati vrlo „popularne“ cene, pa ako ćete tražiti jeftini pametni telefon sa dobrim kamerama, možete razmisliti o novim LG-evima koji će doći u prodaju u drugom kvartalu ove godine.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-boggy

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.