Google Earth sada podržava i druge browsere, a ne samo Chrome

Web izdanje kartografskog servisa Google Earth pokrenuto je u današnjem obliku u aprilu 2017. godine, ali je od tada, pa sve do današnjih dana, ostalo dostupno isključivo korisnicima koji za surfovanje koriste njihov browser Chrome. Ali, napredak web tehnologija i otvorenih standarda promenio je to – pa je tako sada Google, nakon šestomesečne javne bete, otvorio Google Earth i onima koji surfaju drugim internet browserima, tačnije Firefox-om, Edge-om ili Operom.

Ovu je promenu omogućio prelazak na standard WebAssembly koji omogućava izradu nativnog i široko kompatibilnog web sadržaja. Do sada je ovaj servis koristio tehnologiju Native Client (NaCI) koja je bila specifična samo za Chrome.

Kad je reč o sledećim koracima u donošenju istog iskustva do što je moguće više korisnika, iz Google-a kažu kako će raditi na tome da ispoliraju sve detalje na ovim browserima. Nakon toga kao zadatak su si postavili uvođenje podrške za jedini „veliki“ browser koji im trenutno na popisu nedostaje – Apple-ov Safari.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-dennizn

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.