Google olakšava označavanje privremeno zatvorenih kompanija

U ovo vreme dok su mnoge prodanice zatvorene, osim nekih izuzetaka poput prodavnica sa hranom, apoteka i benzinskih pumpi, mnoge kompanije nisu previše oduševljene što se u Google-ovim pretragama i mapama, još uvek nalaze podaci da su im prodavnice otvorene i da rade po redovnom radnom vremenu. Kako bi kompanijama olakšao da njihove prodavnice i poslovni prostori budu označeni kao privremeno zatvoreni, Google je objavio uputstva koja će im to značajno olakšati putem ovog linka.

To će uedno omogućiti kupcima da pronađu otvorene prodavnice i saznaju njihovo radno vreme bez da nepotrebno lutaju ulicama u potrazi za svežim hlebom.

Korisnici registrovani na Google My Business mogu da odu u meni i pronađu „Close this business on Google“, gde se nalaze tri opcije: „Mark as temporarily closed“ (označi kao privremeno zatvoreno), „Mark as permanently closed“ (označi kao stalno zatvoreno) i „Remove Listing“ (ukloni iz prikazivanja).“ Za promenu obaveštenja o ranim vremenima kompanije mogu saznati uputstva na ovom linku.

Google apelira na tvrtke da unesu ove promjene kako njihovi klijenti i partneri ne bi bez potrebe napuštali svoje domove.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-DenPhoto

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.