iPhone 12 dolazi sa 64-megapikselnim senzorom

Korisnički profil PineLeaks (vodi ga Max Weinbach sa portala XDA Developerss) na Twitter-u otkriva informacije o budućem iPhone 12 smartphoneu i novom iOS 14 sistemu. Isti profil već je ranije objavio neke tačne informacije što se tiče nekih informacija vezanih za iOS i Apple-ove uređaje.

Ono što PineLeaks piše je da Apple testira Sony-jev 64-megapikselni senzor kako bi iPhone 12 imao kvalitetnije fotografije posebno one u uslovima slabijeg osvetljenja. Noćni način rada navodno dolazi na sve kamere što uključuje i selfie kameru, ultraširoku kameru i telephoto kameru.

U izradi je i makro kamera koja će omogućiti fokusiranje na objekte sa udaljenosti od 2,2 centimetra, dok će ultraširoko sočivo biti za 35% šira (ultraširoka kamera na iPhone-u 11 ima vidljivost od 120 stepeni). Planirana su poboljšanja koja se tiču Smart HDR načina rada, zbog podrške za 5G iPhone 12 će imati za 10% veći kapacitet baterije u odnosu na prethodnika.

Budući operativni sistem iOS 14 neće dolaziti sa značajnim novim opcijama već će pažnja biti usredotočena na stabilnost, unapređeni dizajn i korisnički interfejs. PineLeaks daje informacije i o budućim planovima koji uključuju prizme i ogledala kako bi se smanjila veličina Face ID komponente.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.