Do 2024. biće isporučeno 100 miliona pametnih satova

Prema istraživanju internet stranice ResearchAndMarkets predviđa se rast tržišta pametnih satova od 14,5% na godišnjem nivou u razdoblju između 2019. i 2024. godine.

U tom razdoblju trebalo bi da bude isporučeno oko 108,91 milion pametnih satova, a tržište raste na krilima pojačane potražnje za pametnim satovima koji nude praćenje sportskih aktivnosti i zdravlja (posebno nakon aktualne epidemije koronavirusa).

U budućnosti se predviđa dodavanje još više funkcija koje prate zdravlje korisnika, koje će čak donekle dosegnuti i razini profesionalne medicinske tehnologije. SAD će i dalje biti glavni pokretač tržišta pametnih satova sve do 2024. godine.

Ističe se i sve veća važnost pametnih satova koji nisu više posve vezani za pametne telefone pa će u budućnosti rasti potražnja za satovima sa eSIM komponentom, kao i satova koji će nuditi mogućnost upravljanja pametnim domom (bez nužnosti za posedovanjem pametnog telefona).

U istraživanju se napominje kako korisnici uprkos pre spomenutom praćenju zdravlja i fitness aktivnosti preferiraju i klasične mogućnosti pametnih satova kao što je kontrola reprodukcije muzike, prikaz notifikacija, alarmi i mobilno plaćanje.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- Tirachard Kumtanom

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.