iPhone 12 vraća ravne ivice, donosi manji modul kamere i ostavlja zub

Novi iPhone 12, koji bi trebao da bude predstavljen na jesen, doći će u donekle izmenjenom kućištu od aktualnog, javlja Bloomberg. Naime, umesto zaobljene ivice, Apple bi na ovogodišnje modele trebao vratiti ravni, odnosno oštroj ivici, sličanoj onoj iz ere iPhone-a 4. Naravno, novi modeli će biti tanji, po uzoru na zadnju generaciju iPad-a.

Promenu će doživeti i prednja strana koja će sada sadržati malo manji zub, što svakako pozdravljamo, ali se ne možemo načuditi kako ga Apple još uvek gura, odnosno kako nije uspeo da nađe rešenje da ga se u potpunosti reši, posebno kad vidimo najnovije Android telefone.

Modul kamere će i dalje izgledati kao šporet, ali same ringle bi ovoga puta trebale da budu u ravnini sa njim, tako da će celo izbočenje biti realno manje.


Prema ovom izvoru, trebali bi narasti i ekrani. Iako Bloomberg ne spominje tačnu dijagonalu, nagađa se da bi najveći model sa 6,5 trebao skočiti na 6,7 inča.

U Bloomberg-ovom izveštaju se takođe navodi kako bi lansiranje iPhone-a 12 moglo da kasni zbog aktuelne situacije sa pandemijom koronavirusa, ali ne više od par nedelja.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.