iPhone 9 bi mogao da bude lansiran u narednim danima

O lansiranju jeftinijeg iPhone-a, naziva SE2 ili 9, govori se već zaista dugo. Poslednjih meseci su se intenzivirala šuškanja i neslužbene informacije, ali otkazivanjem eventa inicijalno zakazanoga za 31. mart činilo se da će Apple odložiti i početak prodaje ovog modela. Ipak, 9to5Mac saznaje kako to baš ne mora da bude tako.

Moguće je, kažu, da se novi iPhone pojavi u prodaji već sledeće nedelje, uprkos tome što su Apple-ove prodavice širom sveta zatvorene a globalna industrija i maloprodaja praktično stoji u mestu. Apple je nedavno otvorio svoje fabrike, pa je moguće da su određene količine iPhone-a 9 (ili SE 2) već sklopljene.

Izvori koje citira 9to5Mac kažu da američkom lancu prodavnica Best Buy i još nekima stižu pošiljke zaštitnih maskica na kojima stoji da su namenjene iPhone-u od 4,7 inča (2020). Isto tako, ovi se proizvodi ne smeju naći u prodaji do 5. aprila, pa upućeni u ovu problematiku kažu da to puno govori i o početku prodaje novog iPhone-a.

Prema dosadašnjim informacijama novi iPhone trebao bi da dolazi u telu modela 8, ali sa unutrašnjim komponentama i procesorom A13 Bionic iz aktealne verzije 11. Imao bi Touch ID i ekran od 4,7″, a uz njega bi se mogla pojaviti i „Plus“ verzija – uz iste performanse, ali u telu iPhone-a 8 Plus, sa ekranom dijagonale 5,5″. Cene bi trebale da se kreću od 350 ili 399 dolara pa na više.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-Leszek Kobusinski

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.