Windows 10 podržava bežični prenos fajlova između kompjutera i Samsung telefona

Najnoviji Windows 10 Insider build omogućava korisnicima da putem WiFi konecije razmenuju fajlove između kompjutera i kompatibilnih Samsung-ovih mobitela kao što su Galaxy S10 i Galaxy S20.

Microsoft je već počeo olakšavati korisnicima rad između Android/Samsung uređaja i kompjutera. Prošlog meseca je uveden copy-pasting sa Windows-a 10 na Samsung-ove telefone, a moguće je i putem Windows-a 10 odogovoriti na pozive i primiti notifikacije sa bilo kojeg mobitela koji koristi Android. Aplikacije treće strane su omogućavale slične mogućnosti, ali će taj proces sada biti lakši za mainstream korisnike.

Sve što je potrebno jeste Microsoft-ova Your Phone i Samsung-ova Link to Windows aplikacija. Fotografije i fajlovi se odabiru dugim pritiskom na telefonu i odabirom onih koje želite prebaciti na PC, a s PC-a je dovoljno mišem „prevući“ fajlove u prozor „Window Phone“.

Veličina fajlova je ograničena na 512 MB, tako da nema ništa od prebacivanja HD filmova sa kompjutera na telefon. Takođe, transfer je ograničen i na 100 fajlova. PC i telefon moraju da budu na istoj WiFi mreži.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/Nessluop

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.