Apple-ove sledeće slušalice neće imati „levu“ i „desnu“

Nekoliko nezavisnih leakera i portala je proteklih dana objavilo niz informacija o navodnom novom dodatku Apple-ovom asortimanu bežičnih slušalica, inače jednog od najpopularnijih Apple-ovih proizvoda ikada. Nakon AirPods-a i AirPods-a Pro, na tržište bi ove jeseni mogao stići novi model, AirPods Studio.

Ovoga puta ne bi bila reč o in-ear bežičnim slušalicama TWS tipa, već o nešto većim, over-ear bežičnim slušalicama izglednom sličnijima Beats liniji. Karakteristikama bi se trebale približiti konkurentima višeg ranga, imale bi aktivnu noise cancelling tehnologiju, a cenom bi bile nešto skuplje od dosadašnjih AirPods-a. Ako je verovati Jonu Prosseru, AirPods Studio koštaće u SAD-u 349 dolara.

Osim aktivnog poništavanja buke i tzv. „transparentnog“ načina rada koji deo zvukova iz okoline ipak propušta do ušiju korisnika, ove bi slušalice trebale da se ističu jednim zanimljivim detaljem. Naime, imale bi ugrađen sistem za detekciju glave i vrata, odnosno (kao i postojeći AirPods modeli), „znale“ bi kada su smeštene na ušima korisnika.

Dodatno, mogle bi prepoznati i kako ih je ko stavio na glavu, pa bi se uloge „leve“ i „desne“ slušalice automatski dodeljivale. Drugim rečima, slušalice AirPods Studio mogli biste na glavu staviti kako god vam dođu pod ruku, bez da okrenete stereo zvučnu sliku koju vam one pružaju.

Više detalja na it vestima. 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.