Apple-ovi korisnici će moći da izmene već poslate poruke

Servisi kao što su Viber, Slack i Telegram već neko vreme u slučaju razmene poruka imaju mogućnost uređivanja već poslatih poruka. Istu mogućnost uskoro će dobiti i Apple-ova Messages aplikacija.

Prema pisanju internet stranice Apple Insider, Apple je zaštitio patent pod brojem 20200133478 i nazivom Devices, Methods, and Graphical User Interfaces for Messaging na 980 stranica i sa 200.000 reči. Opisuje se moguća primena ove opcije, na primer korisnik je poslao poruku, ali primetio je kako je neku reč pogrešno napisao, pa je sa novom opcijom može izmeniti i tu novu verziju vidi osoba koja je primila poruku.

Održavaće se i zapis o uređenim porukama, ali za sada još uvek nije poznato kome će biti vidljiva originalna verzija poruke. Osim mogućnosti uređivanja poruka kompanija iz Cupertina radi i na sistemu kojim će se moći istaknuti vrlo važne poruke, kao i one koje su važne što se tiče vremena kad moraju da budu pročitane.

Na kraju patent opisuje i mogućnost proširenja Messages aplikacije sa novim opcijama kao što je upotreba Apple Pay funkcija bez napuštanja aplikacije.

Time bi postali konkurencija aplikacijama kao što je kineski WeChat koji unutar same aplikacije za razmenu poruka sadrži i mini programe za obavljanje drugih aktivnosti kao što je igranje igara i kupovina karti za prevoz sa naglaskom da za obavljanje tih radnji ne treba napuštati osnovnu WeChat aplikaciju.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.