iPhone 11 je najpopularniji telefon na svetu

U trenutku dok Samsung Galaxy S20 Plus 5G suvereno vlada tržištem 5G telefona, Apple-ov iPhone 11 je izbio na prvo mesto po ukupnoj prodaji pametnih telefona u prvom kvartalu 2020. godine sa isporukama od 19,5 miliona jedinica.

Ovaj podatak donosi izveštaj tržišnih analitičara kompanije Omdia Smartphone Model Market Tracker Q1’20, u kojem se navodi da je iza njega Samsung Galaxy A51 koji se prodao u 6,8 miliona primeraka, što znači da je Samsung zadržao drugo mjesto u prvom kvartalu 2020. godine kao što je to učinio u istom razdoblju prošle godine sa telefonom Galaxy J4 Plus.

Bez obzira na ove uspehe Apple-a i Samsung-a, analitičari navode da je najveći napredak postigao Xiaomi, čiji se uređaj Redmi Note 8 nalazi na trećoj poziciji sa 6,6 miliona prodatih jedinica, a Redmi Note 8 Pro na četvrtom mestu s 6,1 milion isporuka.

Na petom mestu je ponovno Apple sa iPhone-om XR (4,7 miliona), kao i na šestom sa iPhone 11 Pro Max uređajem, dok je na sedmom Samsung-ov Galaxy A10s (3,9 miliona).

Na osmom mestu je iPhone 11 Pro (3,8 miliona), na devetom Galaxy S20+ 5G (3,5 miliona), a na desetom Galaxy A30s sa 3,4 miliona isporuka u prvom kvartalu.

Kao što možete videti, Apple i Samsung i dalje vladaju tržištem, ali odlični rezultati Redmi telefona su veliki podstrek za Xiaomi koji se i prošle godine uspešno nosio sa njima Redmi 6A telefonom koji je takođe ušao u Top 10 u prvom kvartalu 2019.

Ovi rezultati ujedno ukazuju na zanimljivost da je iPhone 11 postigao bolje prodajne rezultate nego iPhone XR prošle godine za skoro 6 miliona primeraka, kao i da korona kriza nije naškodila ni Samsung-u koji je povećao prodaju sa Galaxy-em A51 u odnosu na Galaxy J4.

Uopšteno gledano, prva četiri ovogodišnja telefona na listi su se prodavala više od prva četiri prošle godine, dok su tek oni od petog do desetog mesta pali, mada ne u takvim količinama kako su neki analitičari predviđali pre koji mesec.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.