Džoni Dep u animiranom filmu koji se producira u Srbiji

Italijanska produkcijska kuća Iervolino Entertainment, koja je nedavno najavila otvaranje studija u Srbiji, potpisala je zvanični ugovor sa proslavljenim holivudskim glumcem Džonijem Depom. Čuveni Džek Sperou ovaj put će pozajmljivati glas ptici Pafin, u najnovijem kratkometražnom animiranom serijalu Pafini, koji će u potpunosti biti dizajniran i proizveden u našoj zemlji.

Serijal Pafini biće miks komedije i apsurda i imaće čak 250 epizoda u trajanju od po pet minuta. U skladu sa ugovorom, Džoni Dep se obavezao da će učestvovati u svim promotivnim aktivnostima, reklamama i intervjuima koji se od njega zahtevaju u vezi sa ovim serijalom, koji će najverovatnije izaći krajem ove godine.

Iervolino Entertainment je potpisao Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom privrede Republike Srbije i produkcijskom kućom Archangel Digital Studios, u vlasništvu Miloša Bikovića, kojim se predviđa otvaranje studija za proizvodnju animiranih sadržaja koji će biti intelektualna svojina države Srbije. Konkurs za prijavljivanje zainteresovanih je u toku, a planirano je zapošljavanje više od 600 mladih ljudi iz oblasti kinematografije, dizajna i informacionih tehnologija.

„Veoma smo uzbuđeni što smo još jednom postigli dogovor sa Džonijem Depom, sa kojim smo ranije sarađivali na snimanju igranog filma Čekajući Varvare. Ovo je prvi put da jedan holivudski glumac učestvuje u produkciji kratkometražnih sadržaja, i to animiranih, što je dodatna potvrda da je ovaj format budućnost filma i da smo na pravom putu”, rekao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač produkcijske kuće Iervolino Entertainment i dodao da su ponosni što im je zvezda takvog kalibra ukazala poverenje i što će svojim aktivnim učešćem na ovom revolucionarnom projektu doprineti razvoju lika Džoni Paf, koga će tumačiti.

Priča prati avanture pet arktičkih ptica, pomoćnika lukavog morža po imenu Oto, a među kojima je i Džoni Paf, simbolično nazvan po glumcu koji će ga tumačiti. Ova simpatična družina živi na prostranstvima Severnog pola, gde se svakodnevno susreće i bori sa posledicama zagađenja životne sredine i otapanjem večnog leda na Arktiku. Ovaj animirani film bavi se važnim društvenim temama, na jedan avangardan i zabavan način, kako bi skrenuo pažnju javnosti na aktuelne probleme sa kojima se naša Planeta susreće iz dana u dan.

Izvor: TOPFM-New Media Team
Foto: Bigstock-Denis Makarenko

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.