Facebook olakšao korisnicima brisanje starih postova

Društvena mreža Facebook uvodi novu mogućnost pod nazivom Manage Activity koja omogućava korisnicima da izbrišu stare postove.

Manage Activity se može koristiti za brisanje pojedinačnih postova ili više njih istovremeno, a iz Facebook-a poručuju da će ponuditi i opcije filtriranja kako bi se lakše pronašli postovi koji sadrže specifične ljude ili postovi iz određenog vremenskog perioda. Opcija će biti prvobitno dostupna na aplikaciji.

Iz Facebook-a su poručili da je cilj „olakšati korisniku da prilagodi svoje prisustvo na Facebook-u tako da više odgovara osobi kakva je danas“.

 
Na primer, neki korisnici žele izbrisati stari sadržaj kada počnu raditi puno radno vreme nakon fakulteta ili jednostavno ne žele da ih stari postovi podsećaju na prethodne ljubavne veze.

Postoje različite opcije za uklanjanje sadržaja sa zida, sadržaj može biti poslat u „smeće“, odnosno odmah uklonjen od javnosti, ali stalno izbrisan nakon 30 dana. Postovi se manuelno mogu izbrisati ranije. U drugom slučaju, postovi se mogu staviti u arhivu, a to znači da više neće biti dostupni javnosti nego samo korisniku profila.

Opcija Manage Activity je Facebook-ov najnoviji pokušaj da omogući više kontrole korisnicima nad njihovim podacima. Prošle godine je ponudio Clear History alat koji omogućava korisnicima da odvoji podatke surfovanja internetom od profila na Facebook-u. Međutim, Clear History ne briše podatke, samo uklanja vezu između njih i profila, objavio je The Verge.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- bigtunaonline 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.