Objavljene nominacije za Emi 2020

Objavljene su nominacije za predstojeću 72. dodelu Emi nagrada, a nominacije su izrečene putem online uključenja uživo, kao posledica pandemije virusa COVID-19. Lesli Džons, komičarka i glumica bila je domaćica dodele, a pomoć je imala od strane kolega Lavern Koks, Džoša Gada, Tatjane Maslani koji su se uključivali u studio, a publici se obratio i Frenk Šerma, predsednik i generalni direktor Televizijske akademije.

HBO-ova serija „Watchmen“ osvojila je čak 26 nominacija, slede je „The Marvelous Mrs. Maisel“ sa 20 nominacija, „Ozark“ i „Succession“ sa po 18 nominacija, „The Mandalorian“ sa 15 nominacija, „Saturday Night Live“ sa takođe 15 nominacija i serija „The Crown“ sa 13 nominacija.

„I pored velikih izazova sa kojima se suočava industrija zabave, ovo je bila sjajna godina za televiziju. Televizija je inspirisala, ujedinila i utešila globalnu publiku ove sezone. Ponosni smo što prepoznajemo mnogo talentovanih producenata, reditelja, umetnika koji stoje iza izvanrednih priča koje su nas ujedinile u fizičkoj odvojenosti“, rekao je Frenk Šerma, predsednik i generalni direktor Televizijske akademije u zvaničnom saopštenju povodom 72. dodele Emi nagrada.

Za najbolju glavnu mušku ulogu u komediji niminovani su: Donald Čidl za ulogu u seriji „Black Monday“, Entoni Anderson („black-ish“), Rami Jusef „Ramy“, Judžin Levi za „Schitt’s Creek“, Tedn Danson „The Good Place“, Majkl Daglas za ulogu u „The Kominsky Method“.

Za najbolju glavnu žensku ulogu u komediji nominovane su: Trejsi Elis Ros „black-ish“, Kristina Eplgejt i Linda Kardelini za uloge u seriji „Dead To Me“, Isa Rej „Insecure“, Ketrin O’Hara „Schitt’s Creek“ i Rejčel Brosnahan „The Marvelous Mrs. Maisel“.

Nominovane za najbolje glumice u dramskoj seriji su: Zendaja za „Euphoria“, Džodi Komer i Sandra O za „Killing Eve“, Lora Lini za „Ozark“, Olivija Kolman „The Crown“ i Dženifer Aniston za „The Morning Show“.

Za najboljeg glumca u dramskoj seriji nominovani su su Džejson Bejtman za „Ozark“, Bili Porter za „Pose“, Džeremi Strong i Brajan Koks za „Succession“, Stiv Karel za „The Morning Show“ i Sterling Braun za „This is Us“.

Netflix je sa ovogodišnjih, čak 160 nominacija postavio novi rekord, ostaviviši iza sebe HBO sa 137 nominacija u 2019. godini.

72. dodela Emi nagrada biće održana 20 septembra na ABC-ju, a domaćin dodele je Džimi Kimel.

Foto: Bigstock-kathclick
Izvor: Naxi Media Mix/www.emmys.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.