Stranci ne znaju da izgovore vaše ime i prezime? LinkedIn ima rešenje

Ako na LinkedIn-u pokušate da potražite posao izvan Srbije i regiona, a imate neko uobičajeno ime i prezime za naše krajeve, pogotovo ako ono sadrži dijakritičke znakove, stranci bi mogli da imaju problem prilikom izgovaranja istoga. U pisanoj komunikaciji to nije problem jer će ga verovatno copy/pasteovati, ali ostvarite li video poziv, teško da će stranci znati kako vam se ime tačno izgovara.

Kako ne biste i vi i oni došli u nezgodnu situaciju, LinkedIn je uveo novu funkciju. Od ove nedelje na svoju mrežu uvodi mogućnost dodavanja audio zapisa dugog do 10 sekundi, koji će biti moguće dodati na svoj korisnički profil. U tih 10 sekundi sami ćete snimiti tačan izgovor svog imena i prezimena, te tako pomoći u „dešifrovanju“ svima koji vam pregledavaju profil.

Snimanje izgovora svog imena moguće je na LinkedIn dodati putem njihovih mobilnih aplikacija za iOS i Android uređaje (prema ovim uputstvima), dok je posetom profilu sa bilo kojeg desktop ili mobilnog uređaja isti moguće poslušati.

Svi korisnici LinkedIn-a, koji je inače u vlasništvu Microsoft-a, trebali bi ovu mogućnost dobiti do kraja ovog meseca. Zvali se vi John Smith, Kim Yae-Jong ili Petar Petrović, uz ovaj detalj na profilu svi će znati kako biste hteli da vam se ime tačno izgovara.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/nopparat.k

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.