Započela probna proizvodnja sočiva za budući Apple-ov headset za poboljšanu stvarnost

Portal The Information navodi kako je Apple započeo sa drugom fazom proizvodnje sočiva za svoj budući headset za poboljšanu stvarnost.

Nakon faze proizvodnje prototipa, sada sledi faza probne proizvodnje sočiva gde se posebno testira mogućnost masovne proizvodnje, a dizajn se više ne menja (EVT ili engineering validation test faza).

Prema neimenovanom izvoru kojeg navodi The Information, nova sočiva razvijaju se u samo jednom postrojenju kompanije Foxconn smeštenom u gradu Chengduu na jugozapadu Kine (u istom postrojenju uglavnom se odvija većina proizvodnje Apple-ovih iPad-a).

Kako se radi tek o početku probne proizvodnje može se zaključiti kako se finalni proizvod koji osim sočiva uključuje i headset još neko vreme neće pojaviti na tržištu. Početak masovne proizvodnje još je udaljen barem godinu ili dve pa Apple-ov headset ne treba očekivati na tržištu pre 2022. godine.

Ovaj headset razvija se pod kodnim imenom N301, a planu je i još nekoliko uređaja baziranih na virtualnoj i poboljšanoj stvarnosti. Pa se tako oko 2023. godine očekuju i pametne naočare za poboljšanu stvarnost koje su za sada poznate pod kodnim imenom N421.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.