Zoom će prodavati sopstveni namenski „tablet“ za 599 dolara

Zoom, poznati servis za video pozive dosta je rastao za vreme epidemije koronavirusa i po profitu i po broju korisnika. Sada po uzoru na druge veće kompanije planiraju da predstave novi ekran na dodir za korisnike koji su prisiljeni da svoj posao obavljaju od kuće.

Uređaj pod imenom Zoom For Home – DTEN ME u prodaju stiže u avgustu sa cenom od 599 dolara. Baziraće se na 27-inčnom ekranu na dodir u kombinaciji sa tri pametne web kamere, osam mikrofona sa uklanjanjem šuma i već unapred instaliranim Zoom softverom.

Interfejs uređaja omogućava jednostavni pristup funkcijama Zoom-a kao što su sastanci i kontakti, ali i drugim funkcijama kao što je sinhronizacija sa kalendarom korisnika i prikaz nadolazećih sastanaka na ekranu (jedan pritisak na ekran vodi na taj sastanak).

Moguće je i podeliti sadržaj DTEN ekrana tako da se poveže sa telefonom ili laptop računarom putem takozvanog ultrasoničnog uparivanja. Tehnologija na kojoj se bazira takvo uparivanje slična je Bluetooth-u, ali umesto radio u ovom slučaju za spajanje uređaja se šalju zvučni signali od 18 do 22 kHz koje ljudi uglavnom ne mogu da čuju.

Proizvođač uređaja je Zoom-ov partner, kompanija DTEN koja se specijalizovala za razvoj uređaja za video konferencije. Iz Zoom-a za budućnost najavljuju i druge uređaje u kooperaciji sa nekoliko različitih kompanija partnera.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/ Glazunov E.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.