iPhone 11 dominira na tri velika tržišta

Podatak da na tržištu SAD-a dominira iPhone 11 nikoga previše ne uzbuđuje, jer je poznato da su Amerikanci oduvek verni svom omiljenom brendu. Prema statistikama Counterpoint-a, među pojedinačnim modelima pametnih telefona, iPhone 11 čini 16% tržišta, a iza njega slede Samsung Galaxy A10e sa 6%, Samsung Galaxy A20 sa 5% koliko ima i iPhone XR, dok se na petom mestu nalazi iPhone 11 Pro Max sa 4 posto udela.

Drugo veliko tržište na kojem dominiraju iPhone-ovi je Velika Britanija, u kojoj među top 5 najprodavanijih modela prva četiri mesta zauzimaju Apple-ovi telefoni, odnosno iPhone 11 (17%), iPhone XR (5%), iPhone SE (5%) i iPhone 7, dok je na petom mestu Samsung Galaxy A71 sa 4% udela.

Što se tiče kineskog tržišta, možda biste logično očekivali da tamo dominiraju uređaji domaćih proizvođača, ali situacija je prilično drugačija.

Kinezi naime vole iPhone 11 više od bilo čega drugog, dok se na drugom mestu smestio OPPO A8, a iza njega su Huawei Honor 9X, Vivo Y3 i Huawei Mate 30 5G.

Za očekivati je da će Apple još više povećati dominaciju na ta tri velika tržišta nakon lansiranja novih iPhone-ova, mada u ovom trenutku nije poznato kada će nova generacija uređaja za 2020. godinu biti lansirana.

Prema mnogim glasinama Apple bi 4 modela novih iPhone-ova trebao da predstavi u septembru, a njihova prodaja bi trebala da krene u oktobru, mada kruže i informacije da bi lansiranje moglo da bude odloženo zbog svetske zdravstvene krize koja još uvek utiče na Apple-ove dobavljače.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.