Amazon-ova pametna narukvica prati udeo masnoća u telu i ton glasa

Američka internet prodavnica Amazon pridodala je još jedan gadget svojoj ponudi hardverskih uređaja. Ovoga puta orijentisali su se na zdravlje pojedinca predstavivši Amazon Halo, pametnu narukvicu koja pomaže pri očuvanju zdravlja i praćenju fizičkih aktivnosti. Ali, nije reč o samo još jednoj u nizu sličnih narukvica – Halo donosi neke potpuno nove funkcije za koje se tek treba pokazati koliko su korisne.

Kao prvo, narukvica izgleda kao da na ruci nosite samo remen od sata. Senzori i elektronika sakriveni su ispod remena, tako da Halo nema ekran već se za sve funkcije mora koristiti pripadajuća mobilna aplikacija. Narukvica prikuplja podatke o kretanju i sedenju, dužini i intenzitetu fizičke aktivnosti, ali i podatke bitne za zdravlje kao što je, na primer, useo masnoća u telu. Time želi da pomogne korisnicima pri vođenju zdravog života i održavanju idealne telesne mase.

Narukvica ima još i senzore temperature, pokreta, otkucaja srca, dva mikrofona, LED indikator, tipku za isključivanje mikrofona. Jednim punjenjem od 90 minuta može je se koristiti do nedelju dana. Omogućene su i funkcije praćenja kvaliteta sna i nekoliko dodatnih funkcija tela, sve osmišljeno u saradnji sa zdravstvenim stručnjacima.

Za kraj, možda najneobičnija funkcija ove narukvice jeste praćenje tona glasa osobe koja ju nosi. Analizom govora dolazi se do podataka kao što su energičnost, pozitivnost, prijateljski ton glasa i druge njegove karakteristike. Na osnovu tih podataka Amazonova aplikacija može korisniku narukvice Halo preporučiti kako bi se trebao izražavati i tako mu pomoći u „ostvarivanju zdravijih veza“ sa ljudima u okruženju.

Cena narukvice koja će vas upozoravati kako se to obraćate konobaru, bračnom drugu ili roditeljima je 99,99 američkih dolara, a uz nju je potrebno kupiti i digitalnu pretplatu. Za cenu od 3,99 dolara na mesečno dobija se pristup svim naprednim funkcijama u mobilnoj aplikaciji, a oni koji ne žele da plaćaju pretplatu imaće na raspolaganju samo osnovne podatke o snu, aktivnosti i otkucajima srca.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.