Ekran Galaxy Z Fold-a 2 ima najmanji prečnik zakrivljenosti

Samsung Display je objavio kako je prvi u industriji koji je uspešno komercijalizovao sklopivi ekran sa ocenom 1.4R odnosno poluprečnika zakrivljenosti od 1,4 mm, što predstavlja najmanji stepen zakrivljenosti među sklopivim pametnim telefonima na svetu, odnosno po recipročnoj vrednosti zakrivljenosti krivulje u zadatoj tački.

Samsung kaže da je takva zakrivljenost omogućila izradu Galaxy Fold 2 telefona sa manjim preklopljenim razmakom od originalnog modela, „omogućavajući privlačniji dizajn uz istovremeno smanjenje prethodnih problema poput prljavštine koja ulazi na ekran“.

Samsung je takođe rekao da je francuska kompanija Bureau Veritas sertifikovala ekran za sklapanje i rasklapanje na 200.000 puta, nazvavši ga merilom za buduće ekrane. Ta trajnost je moguća zahvaljujući višeslojnoj strukturi ekrana koja deluje poput jastuka kad je uređaj sklopljen.

Kompanija je saopštila da je dobila i sertifikat „Eye Care Display“, jer je njegova emisija plavog svetla najniža u industriji, sa 6,5 posto.

OLED ekran dijagonale od 7,6 inča rezolucije od 2.208 x 1.768 piksela je treći savitljivi model koji je Samsung proizveo, nakon onih koji se koriste na originalnom Galaxy Fold-u i Galaxy Z Flip-u.

Samsung je u ponedeljak rekao da je Fold 2 sa 50 000 prednarudžbina postavio rekord prodaje u Južnoj Koreji, bez obzira na to što se prodaje po ceni od vrtoglavih 2000 dolara.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/Nessluop

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.