Predstavljen kućni dron za nadzor

Kompanija za nadzor i bezbednost Ring koja se nalazi u sklopu Amazon-a, predstavila je nadzorni dron pod nazivom Always Home Cam. Za ovaj neobični mali dron kažu da predstavlja novu kategoriju uređaja za nadzor unutar kuće.

Dron je „parkiran“ u kućištu koje mu služi i za napajanje, a kada alarmni sistem detektuje nepoznatu osobu u kući, poleće prema nepozvanom gostu, snima ga i prenosi video u cloud u realnom vremenu koji dolazi direktno na ekran pametnog telefona, tableta ili laptopa vlasnika, kao što možete videti u ovom videu.

Pre instaliranja drona korisnik može odrediti kojim rutama će se dron kretati, kako bi se osigurala privatnost ukoliko ne želite da leti tamo gde to ne biste hteli. Dronom se ne može ručno upravljati, a Ring kaže da mu sistemi za autonomni let i izbegavanje prepreka omogućavaju sigurno kretanje u kući ili stanu.

Iako nam ovo deluje pomalo bizarno, verujemo da će se i za Always Home Cam drona naći tržište, mada za sada još nije poznato kada bi mogao da stigne u prodaju i po kojoj ceni. Možda ga jednog dana naoružaju pištoljem sa strelicama za uspavljivanje i onda će postati kompletni leteći robotski čuvar.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.