Baterija iPhone-a 12 je manja od iPhone-a 11

Poznato je da Apple za razliku od proizvođača većine Android telefona, u specifikacijama ne navodi kapacitet baterija svojih iPhone-ova, a ni kod najnovije iPhone 12 linije uređaja nije napravio izuzetak.

Iz tog razloga, jedini način na koji možete saznati kapacitet baterije je da uređaj rastavite ili da se dočepate službenih dokumenata. U ovom slučaju, Technoblog je došao u posed dokumenata za homologaciju iPhone-ova 12 od strane brazilske nacionalne telekomunikacione agencije ANATEL, iz kojih se vidi s kakvim kapacitetima baterija dolaze.

Prema tim dokumentima, iPhone 12 dolazi sa baterijom od 2.815 mAh, koja je manja od baterije u iPhone-u 11 (3.110 mAh), ali zbog dobro odrađene softverske optimizacije operativnog sistema, novom Apple-ovom telefonu će trajanje baterije biti isto, odnosno oko 17 sati reprodukcije videa, što odgovara prošlogodišnjem modelu.

Što se tiče malog iPhone 12 mini uređaja, Apple kaže da će mu baterija izdržati 15 sati reprodukcije videa, a iz dokumenata koje ima ANATEL vidi se da se radi o bateriji kapaciteta od 2.227 mAh, koja je u ovom slučaju veća od baterije u prošlogodišnjem iPhone SE uređaju od 1.821 mAh. Za sada nije poznato tačno kakve baterije imaju iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, koji će krenuti u prodaju sledećeg meseca.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/ADCstock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.