Facebook napravio veliki korak u integraciji Messenger-a i Instagram-a

Facebook je napravio prvi veliki korak u integraciji WhatsApp-a, Messenger-a i Instagram-a, a njihova integracija bi mogla zacementirati Facebookovu dominaciju na tržištu uprkos tome što se suočavaju sa kontrolom i nepoverenjem Washingtona.

Neki korisnici Instagram-a će sada moći svojim prijateljima da šalju poruke na Messenger-u uprkos tome što nemaju Facebook nalog. Ova mogućnost se trenutno testira na odabranim tržištima, a globalno bi trebalo da se proširi u narednim mesecima. Ova ideja nije naišla na odobravanje kod svih jer postoji mišljenje da bi povezivanje otvorilo veće mogućnosti za uznemiravanje, ali Instagram je poručio da korisnici uvek mogu da blokiraju nekoga u različitim aplikacijama.
Pored toga, dodata su i nova podešavanja privatnosti tako da korisnici mogu odlučiti ko ih može kontaktirati, a postoji i mogućnost isključivanja ove opcije primanja poruka sa druge društvene mreže. Osim dopisivanja ove dve društvene mreže će dobiti i neke nadogradnje kao što su „selfie stickeri“, mogućnost gledanja IGTV i Facebook video zapisa i na Instagram-u i na Messenger-u, a biće uključena i ocija „Vanish Mode“ u kojem poruke automatski nestaju nakon što budu pregledane.
Facebook je prvi put integracione planove za ove društvene mreže iskazao u martu 2019. godine, a ideja je bila da ljudi koji imaju samo WhatsApp imaju mogućnost slanja poruka i na Messenger-u, bez potrebe za preuzimanjem aplikacije. Najpoznatija društvena mreža je kupila Instagram 2012. godine, a WhatsApp 2014. godine, dok je Messenger aplikacija koju su sami razvili 2011. godine.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.