Video pozivi dolaze na WhatsApp Web

WhatsApp koji se nalazi u vlasništvu Facebook-a, istražuje kako poboljšati iskustva korisnika aplikacije za poruke, što ne uključuje isključivo mobilne uređaje, već i web aplikaciju za one koji koriste računare.

Ekipa sa portala WABetaInfo je u nadogradnji WhatsApp-a sa oznakom 2.2043.7 otkrila mogućnost uspostavljanja video poziva putem WhatsApp Web-a, čime će web aplikacija dobiti još jednu funkciju sa mobilne aplikacije. U ovom trenutku nova funkcija još nije aktivirana, ali WABetaInfo kaže da bi trebala da stigne vrlo skoro jer se nalazi pri kraju testiranja.

Kako se čini, WhatsApp se na ovu nadogradnju odlučio zbog pandemije i sve većeg rada od kuće, kako bi mogao ostati konkurentan drugim aplikacijama za poruke koje već koriste tu funkciju i ostvaruju veliko povećanje saobraćaja i broja korisnika poput Microsoft Teams-a.

Ono na što se WhartsApp nije odlučio (i verovatno neće) je da njegova web aplikacija radi bez telefona u blizini, jer bi im to zakomplikovalo život zbog potrebe za uvođenjem novog načina logovanja i provere identiteta, što od uvek žele da izbegnu, jer se po tome razlikuju od svih drugih, što naravno utiče i na sigurnost komunikacije.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/ Dzmitrock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.