WhatsApp napokon ugradio dugo očekivanu funkciju

WhatsApp se u poslednje vreme trudi donositi nove funkcije koje će dodatno privući nove korisnike (i zadržati stare), pa je tako sada doneo novu opciju za utišavanje obaveštenja, ili kako to popularno kažemo, „mjutanje“ koja je po nama trebala biti od početka ugrađena u aplikaciju. 

U prethodnim verzijama WhatsApp-a na mobilnim uređajima, kada ste hteli da utišate obaveštenja, odnosno „mjutujete“ neki kontakt, imali ste opcije da ga ugasite na 8 sati, jednu nedelju ili jednu godinu. Nakon što bi to vreme isteklo, WhatsApp je automatski kontaktu omogućio ponovno pisanje u pojedinačnom chatu ili grupi, što nam se nije previše dopadalo, pogotovo kada bi neka individua kojoj smo omogućili da samo prati neki chat, nakon godinu dana ponovno počela da prosipa mudrosti.

WhatsApp je to sada promenio, pa među opcijama imate opciju „Uvek“, što znači da je označeni kontakt trajno onemogućen za chatovanje. Naravno, to „uvek“ ne mora značiti „zauvek“, jer uvek imate mogućnost da ga „odmjutujete“ (u nekom trenutku slabosti).

U svakom slučaju pozdravljamo ovaj update WhatsApp-a. Nije puno, ali raduje. Inače, ako ne znate kako se ta opcija uključuje, reći ćemo vam da trebate da otvorite chat box sa kontaktom ili grupom, potom kliknete na vrhu desno na njegovo ime, a zatim na „utišaj obaveštenja“. Tada će vam se pojaviti opcije, pa slobodno odaberite „uvek“ ako vam taj kontakt toliko ide na živce, a iz nekog razloga ga ne želite izbaciti sa liste kontakata.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/ Dzmitrock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.