Aplikacija pronalazi Samsung gadget i ukoliko je isključen

Samsung je do sada korisnicima nudio funkciju Find My Mobile, koja je omogućivala pronalazak njegovih uređaja, ali isključivo telefona. Sada je lansirao aplikaciju Samsung SmartThings Find, koja mogućnosti potrage i pronalaska nestalih ili otuđenih gadgeta proširuje na sve Galaxy uređaje, uključujući tablete, pametne satove, pa čak i pojedinačne slušalice.

SmartThings-Find slušalice Aplikacija koja dolazi predinstalirana na odabranim Galaxy uređajima sa Adroid-om 8 ili novijim Google-ovim OS-om, a uskoro će se proširiti na brojne druge Samsung-ove Gadgete, koristi Bluetooth Low Energy (BLE) i „ultra-wideband“ tehnologije kako bi pomogla korisnicima u praćenju i lociranju njihovih Galaxy uređaja, kao što možete videti u ovom videu.

Prema tvrdnji Samsunga, SmartThings Find će vam pomoći u pronalasku uređaja na mapama, čak i kada ste offline, a na Galaxy telefonima može uključiti zvonjavu ukoliko su dovoljno blizu.

Samsung kaže da će lociranje izgubljenih predmeta sledeće godine proširiti „tracking tagovima“ koje ćete moći stavljati i na druge stvari poput torbi, ključeva i novčanika.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/Nessluop

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.