iPhone 11 je najprodavaniji telefon u trećem kvartalu

Poznata kompanija za analitiku tržišta Canalys, objavila je podatke o 10 najprodavanijih pametnih telefona u trećem kvartalu ove godine. Iako se među 10 najprodavanijih uređaja na top 10 listi nalazi čak 5 Samsung-ovih telefona, najprodavaniji smartfon na svetu je iPhone 11, koji je prodat u više od 16 miliona primeraka.

Na drugom mestu je još jedan iPhone, ovoga puta iPhone SE, a potom slede tri Samsung Galaxy-a – A21s, A11 i A51. Na šestom i sedmom mestu su Xiomi-jevi telefoni Mi brenda Redmi Note 9/Redmi 10x 4G i Redmi 9, a dalje slede Galaxy A31, Redmi 9A i Galaxy A01 Core.

Kao što možete videti, među najprodavanijim telefonima ni ovoga puta nema Samsung-ovih flagshipova, ali to ne smeta južnokorejskoj kompaniji da i dalje vlada tržištem po ukupnoj prodaji pametnih telefona u svetu.

Apple se nada da će iPhone 12 postići jednak, ako ne i veći uspeh od iPhone-a 11, ali prve rezultate prodaje ćemo pričekati nekoliko meseci. Kako bi ostao na vrhu po ukupnoj prodaji, Samsung je prisiljen da razvija i izdaje gomile modela, dok Apple žari i pali tržištem sa tek nekolicinom uređaja i takvo stanje se ne menja od generacije do generacije. Što se tiče razlike u prodaji iz godine za godinu, Samsung je ostvario rast prodaje telefona od 2%.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.