Ko sve ove godine ulazi u trku za osvajanje Gremija?

Objavljene su nominacije za dodelu nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji koje godišnje dodeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku.

Svečana dodela zakazana je 31. januara 2021. godine, a domaćin 63. Gremi dodele biće Trevor Noa, komičar, glumac, voditelj i pisac.

Te večeri biće dodeljene nagrade u čak 83 kategorije, a među umetnicima koji su se izdvojili sa najvećim brojem nominacija prednjači Bijonse sa čak devet, slede je Tejlor Svift, Dua Lipa i Rodi Rič sa po šest nominacija.

Bijonse je osvojila devet nominacija među kojima su nominacije za pesmu „Black Parade“ u kategorijama za pesmu godine, najbolji r’n’b performans i najbolja r’n’b pesma. Bijonse je nominovana i u kategorijama za najbolji muzički video („Brown Skin Girl“), kao i za najbolji muzički film („Black Is King“).

Njena mlađa koleginica Tejlor Svift, takođe je albumom „Folklore“ zabeležila veliki uspeh. Nominovana je u kategorijama za najbolji pop album, album godine, a pesma „Cardigan“ sa pomenutog albuma našla se među nominacijama za pesmu godine, te najbolji pop solo performans. Duetska pesma „Exile“ koju je snimila sa Bonom Iverom dobila je nominaciju za najbolji pop duo/saradnju, dok se pesma „Beautiful Ghosts“ pisana za mjuzikl „Cats“ našla među nominacijama za najbolju pesmu napisanu za vizualne medije.

Dua Lipa osvojila nominacije u kategorijama za album godine, najbolji pop album („Future Nostalgia“), pesma „Don’t Start Now“ nominovana je za pesmu godine, najbolji pop solo performans, a tu je i nominacija za najbolji pop duo/saradnju za pesmu „Un Dia“.

Hari Stajls osvojio je tri niminacije, za najbolji pop performans („Watermelon Sugar“), najbolji pop album („Fine Line“) i najbolji muzički video za pesmu „Adore You“.

Džastin Biber osvojio je nominacije za najbolji duo/saradnju za pesmu „Intentions“, najbolji pop performans za pesmu „Yummy“, najbolji pop album („Changes“).

Spisak svih kategorija i nominacija možete pogledati OVDE.

Izvor: TOPFM/grammy.com/ Billboard
Foto: Bigstock/DFree

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.