Tržište nosivih uređaja raste zbog pandemije

Prema istraživanju kompanije Canalys, čini se kako jedno tržište ipak neće osetiti negativne posledice aktuelne pandemije koronavirusa. Reč je o tržištu nosivih uređaja koje bi ove godine trebalo da zabeleži isporuke od ukupno 436,5 miliona nosivih uređaja i true wireless slušalica tokom ove godine, odnosno 558,3 miliona nosivih uređaja i true wireless slušalica sledeće godine.

Glavna zvezda tržišta bi trebale da budu true wireless slušalice koje će sledeće godine rasti za 39% na brojku od preko 350 miliona isporučenih primeraka. Canalys ističe kako korisnici u vreme pandemije sve više brinu o svom zdravlju pa se tu otvara prostor za kompanije kao što su Xiaomi, Garmin i Fitbi koje nude svoje nosive uređaje, a u sportskim aktivnostima pomažu i true wireless slušalice kompanija kao što su Apple, Samsung, Jlab i QCY.

Proizvođači nosivih uređaja prilagođavaju se aktuelnoj situaciji pa u svoje uređaje ubacuju nove funkcionalnosti kao što je na primer merenje zasićenja krvi kiseonikom u kombinaciji sa odgovarajućim upozorenjima ukoliko nešto nije u redu.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-Dilok

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.