Potvrđeno je – stiže OnePlus sat

OnePlus fanovi to čekaju još od 2015. kada su se pojavile prve skice uređaja, a sad će izgleda konačno biti sporovedeno u delo.

OnePlus-ov Pete Lau potvrdio je na Twitter-u prvi OnePlus smartwatch za početak sledeće godine. OnePlus se ove godine raspojasao telefonima ali i slušalicama, a kako stvari stoje, konačno će uskoro predstaviti i svoj prvi smartwatch.

OnePlus se još 2015. ozbiljno igrao idejom o pametnom satu temeljenom na Android Wear platformi. Dizajn je već tada bio poprilično razrađen ali je odlučeno da projekat tada ipak neće sprovesti u delo. Navodno nisu bili zadovoljni Android Wear OS-om, a zaključeno je da je bolje fokus zadržati na telefonima.

Pete Lau sada direktno najavljuje predstavljanje OnePlus smartwatcha za početak sledeće godine. Malo je toga za sada poznato o OnePlus sat-u, osim što se očekuje okrugli ekran, mada ni to nije 100% sigurno.

Naime, Oppo odakle OnePlus uglavnom povlači ideje i dizajn ima četvrtasti sat poprilično nalik na Apple Watch pa neće začuditi ni ako OnePlus-ov bude takav. Ne zna se ni na kojem će to OS-u biti temeljena njihov sat.

Neki kažu Wear OS, a drugi pak da će imati verziju OxygenOS-a. Možemo da se nadamo da će ga pokretati Snapdragon Wear 4100 koji bi i u kombinaciji sa Wear OS-om iz Google-a trebao da osigura performanse kakve očekujemo.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-Dilok

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.