Rekord WhatsApp-a čak 1,4 milijardi poziva u novogodišnjoj noći

Kao i cela 2020. godina, i doček 2021. bio je potpuno drugačiji – primetili su to i u Facebook-u na podacima o korišćenju svojih usluga.

Porast audio i video poziva putem Facebook Messenger-a, Instagram-a i WhatsApp-a počeo je još u proleće dolaskom pandemije i masovnog prelaska na rad i školovanje od kuće. Sve je kulminiralo u novogodišnjoj noći, koja je za Facebook-ove servise bila istorijska i vrlo opterećujuća.

Ove godine je, kažu, palo nekoliko novih rekorda. Ovaj trend su u Facebook-u bili predvideli, pa su unapred pripremili svoje sisteme i timove na posebno veliko opterećenje sistema. Statistika sada pokazuje da su bili u pravu, odnosno da su se mnogi korisnici širom sveta oslanjali na njih kako bi ostvarili kontakt sa bližnjima.

Chat aplikacija WhatsApp zabeležila je novi rekord od čak 1,4 milijarde video i audio poziva u novogodišnjoj noći, što je najviše poziva na ovoj platformi zabeleženo u jednom danu u njenoj istoriji. U poređenju sa istim danom prošle godine, broj ostvarenih poziva bio je čak za 50% veći.

Doček Nove godine opteretio je i sisteme Messenger-a, koji je takođe zabeležio rekordan broj grupnih poziva. Njih je, prema podacima za tržište SAD-a, ostvareno dvostruko više nego što ih se obavi na prosečan dan. Tokom dočeka korisnici su na servisima Instagram Live i Facebook Live objavili i 55 miliona prenosa uživo, zaključuju iz Facebook-a.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/ Dzmitrock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.