Daft Punk: Epilog trodecenijskog muzičkog stvaralaštva

Proslavljeni pariski duo „Daft Punk“ objavio je danas 8-minutni video „Epilogue“, a svetski mediji su preneli vest da se nakon 28 godina zajedničkog rada, proslavljeni dvojac razdvojio.

Video zapis „Epilogue“ je iz njihovog avangardnog naučno fantastičnog filma „Electroma“ iz 2006. godine, a „Epilogue“ se završava kadrom u kome se mogu videti ruke srebrnog i zlatnog robota koje formiraju trougao uz zapis godina, odnosno godinu nastanka benda 1993. i godinu prekida saradnje 2021.

Kako navode svetski medji među kojima je i „Billboard“, a prema potvrdi njihove dugogodišnje publicistkinje Ketrin Frejzier, Gi Manijel d’Omam Kristo i Toma Bangalter su prestali sa zajedničkim radom, ali nije navela razlog.

Karijeru su izgradili negujuću elektro zvuk, a deo imidža ogledao se u futurističkim scenskim kostimima, čiji su deo bile i kacige na glavama. Nastupe su pratili posebnim vizualni efekti.

Osvojili su šest Gremi nagrada iz dvanaest nominacija, uključujući i nagradu za snimak godine „Get Lucky“ i album godine „Random Access Memories“.

Izvor: TOPFM-Billboard- wiki
Foto: Bigstock-DFree

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.