Instagram radi na vertikalnom prikazu story-ja

Instagram u poslednje vreme radi stalno na ažuriranju svoje aplikacije pa je tako najavio i rad na vertikalnom prikazu story-ja što će ga učiniti sličnijim sve popularnijem TikTok-u. Inače je vertikalni pregled najčešći način pretraživanja weba i većine društvenih mreža poput Facebook-a, YouTube-a, ali i Instagram-a.

Iz Instagram-a su potvrdili da rade na ovakvoj vrsti unapređenja navodeći da će vertikalni prikaz biti praktičniji i prilagodljiviji od dosadašnjih vodoravnih. Vertikalni storyji bila bi značajna promena i kada je reč o fotografijama iako se veruje da bi Instagram u ovom slučaju prednost mogao da da video zapisima ukoliko bi želeo da bude konkurentniji TikTok-u.

Instagram trenutno radi na algoritmu i celokupnom dizajnu. Opcija još nije javno dostupna i otkrivena je samo u kodu Instagram servisa, a s obzirom na to da je Instagram Vertical Stories trenutno prototip, nije sigurno hoće li opcija biti dostupna svim korisnicima.

Ovaj prototip možda nikada i ne dođe do javnog lansiranja, međutim, sama priča o radu na njemu govori o tome da je Instagram u velikoj meri spreman da konkuriše TikTok-u, piše Tech Crunch.

Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.